Już po raz czwarty restauracja Centrum Konferencyjne ZAMEK w Szczecinku włącza się w ogólnopolską akcję, mającą na celu przywrócenie na polskie stoły gęsiny. Kiedyś uwielbiana, a dziś nieco zapomniana – gęś owsiana, to prawdziwa arystokracja wśród drobiu. 
Przypomnijmy, że Polska jest największym producentem gęsi w Europie, a dzięki wspomnianej akcji ich spożywanie systematycznie rośnie. W restauracji CK ZAMEK oprócz pojedynczych dań, np. tatara z gęsiej piersi, gołąbków z gęsiną czy uda gęsiego w sosie borowikowym, będzie można zamówić całą gęś pieczoną, nadziewaną jabłkami i pomarańczą (porcję na 6 osób!) z różnorodnymi dodatkami.
Od 9 listopada do 2 grudnia zapraszamy wszystkich, którzy chcą spróbować tej niezwykle cennej i pełnowartościowej potrawy do naszej restauracji. Mamy nadzieję, że zachwyci Wasze podniebienia. Menu

 

Centrum Konferencyjne ZAMEK

projekt / wykonanie strony www graffik.com.pl